“ Een groene stad is goed voor ieder mens ”

Renée (1985) is een mens met een onwrikbaar geloof in de natuur. Ze is dan ook niet voor niets een afgestudeerd Wildlife manager met passie voor natuurlijke processen en diergedrag. Het is vooral de groene kant van GroenLinks waar zij zich in het politieke werk mee bezig houdt.

Na verschillende onderzoeksprojecten in en rondom de zee, heeft zij zich nu op het vaste land gevestigd. Met vier kinderen, man en twee katten woont Renée in Kampen-Zuid. Naast het GroenLinkswerk, runt zij een uitgeverij voor kinderboeken. En ook daar is de liefde voor de natuur bepalend, want het bedrijf werkt zo duurzaam mogelijk. In de schaarse tijd die over blijft, is Renée graag bezig met de planten in huis en in de (moes-)tuin, bedenkt ze eenvoudige manieren om de wereld te verbeteren (zoals @kamperzooitje op Twitter) en beleeft ze kleine avonturen met haar kleine mensen.

Met GroenLinks wil Renée de stad vergroenen: “Want een groene stad is goed voor ieder mens. De natuur heeft niet alleen een ontspannende werking, ze verkoelt, zuivert, geeft energie en voedt ons. Met meer groen in de stad is het fijner en gezonder leven. Het vergroenen van de stad bedoel ik niet alleen letterlijk; het betekent ook dat we zorgen dat we afval op een duurzame manier verwerken, dat we zorgen dat het buitengebied groen blijft en dat we groene en duurzame elementen opnemen in bouwplannen. Het betekent ook dat we zorgen dat organisaties die zich bezig houden met dierenwelzijn elkaar en de overkoepelende gemeente kunnen vinden om efficiënt samen te kunnen werken. Hier wil ik aan gaan werken binnen de gemeente, hier wil ik mij voor inzetten.”

raadscommissie Bestuur en Middelen

Renée Bouwman