Het is het eerste rolstoel toegankelijke mini-bos in onze gemeente en een van de weinigen in Nederland. Tussen de twee scholen aan de Gevers van Endegeeststraat is het bos aangeplant. Zo kunnen de leerlingen het mini-bos, samen met omwonenden en mensen van nabijgelegen zorgcentra, onderhouden.

Naast school

Enthousiast begonnen de leerlingen aan het graven van een gat voor de eerste boom. In tweetallen, met de wethouder en met Renee Bouwman van GroenLinks. De leerlingen vertellen heel blij te zijn met het mini-bos zo naast de school en bedankten de wethouder daarvoor.

Een leerling van de Willem van Oranjeschool heeft zelf gelobbyd bij de gemeente, omdat ze het mini-bos zo graag bij haar school wilde. En dat is gelukt!

Rolstoelen

Het plan voor dit mini-bos is in samenwerking gemaakt met de scholen en de omwonenden. Zo is er op verzoek van een omwonende een pad aangelegd dat toegankelijk is voor rolstoelen. In een boomstam halverwege het min-bos is een vogelhuisje opgehangen, een wens van de leerlingen.

Er zijn banken naast het mini-bos geplaatst, gemaakt uit boomstammen. Dat was een wens van de scholen. Door deze prachtige samenwerking is er een prachtig mini-bos ontstaan waar de wijk veel plezier aan heeft, nu en in de toekomst.

600 bomen

GroenLinks kwam met het idee de gemeente Kampen aan te melden voor het Tiny Forest project van het IVN, waarbij er drie mini-bossen geplant worden in de gemeente in samenwerking met scholen en omwonenden. Een Tiny Forest is een klein bos met de grootte van een tennisbaan. Er worden zo’n 600 bomen geplant op dit stuk.

Zeer positief

Een Tiny Forest draagt bij aan de biodiversiteit en vergroening van de gemeente. Bovendien is het zeer positief voor de gezondheid van de grote en kleine mensen die er gebruik van maken. Er kan in gespeeld worden, er kunnen lessen gegeven worden, er kan gewerkt worden maar je kunt er ook rustig zitten en van de buitenlucht te genieten.

Het eerste mini-bos is geplant bij het Stroomdal en Villa Nova, het tweede nu bij de Willem van Oranjeschool en het Meerrijk. GroenLinks ziet uit naar de derde!

Aanleg tiny forest aan Gevers van Endegeeststraat
Aanleg tiny forest aan Gevers van Endegeeststraat
Aanleg tiny forest aan Gevers van Endegeeststraat
Aanleg tiny forest aan Gevers van Endegeeststraat