In het natuurgebied bij het Reevediep en onder de warme zomer zon, vond het feestelijke moment plaats. Jessica Borst, bestuursvoorzitter Natuurvereniging IJsseldelta: ‘Wat een verrassing en een eer dat wij het Groene Lintje hebben gewonnen. Het lintje komt op een mooi moment. We zien het als een startsein voor de nieuwe activiteiten die de vereniging wil ontwikkelen. Bijvoorbeeld het verder onder de aandacht brengen van het belang van biodiversiteit in onze gemeente. Vanaf september begint ons excursieprogramma weer. Voor jong en oud, leren over de natuur in onze unieke IJsseldelta. We kunnen samen zorgen voor het behoud van die natuurlijke rijkdom.''

Passie

Natuurvereniging IJsseldelta werkt al vele jaren aan het behoud van de natuur in de omgeving van Kampen. Zij doen dat met veel enthousiasme en passie. Door mensen de natuur te laten beleven, mee te nemen in cursussen en wandelingen, waar veel vertelt wordt over wat er te vinden is in de natuur, zorgen zij dat mensen de natuur in hun hart sluiten.

Draagvlak

‘Een prachtige manier om zo de natuur een stem te geven en te zorgen voor meer draagvlak bij de inwoners van onze gemeente. Wij hebben de natuur nodig en de natuur heeft van ons de ruimte nodig te doen wat alleen zij kan en daar is onder andere draagvlak voor nodig’, aldus raadslid Renée Bouwman.

Elk jaar reikt GroenLinks Kampen het Groene Lintje uit. Het is een prijs om een persoon, organisatie of initiatief die zich inzet voor het behoud en bescherming van de natuur, in het zonnetje zet. Dit jaar is het Groene lintje uitgereikt in het thema “natuurbescherming”.

 

Taart voor de winnaars.