Nieuws

Arm in feestmaand december

Nieke Jansen gaat in een column voor kampen.nl in op armoede. ,,Armoede is verschrikkelijk voor ieder mens, hoe oud je ook bent.''

Lees verder

Tegengeluid in Lelystad

Vertegenwoordigers van Zwolle, Dronten, Kampen, Lelystad, Steenwijkerland en Almere bij het protest tegen Lelystad Airport.

GroenLinks Kampen was er bij in Lelystad om ons geluid te laten horen tegen uitbreiding van Lelystad Airport. Samen met ons Kamerlid Suzanne Kröger die in Den Haag kartrekker is op dit dossier; in het verzet tegen deze rappe start en in de druk op nieuwe onderzoek (MER).

Nieke Jansen in algemene beschouwingen: We kijken uit naar de kansen

Verleen ruimhartiger hulp aan mensen die van een minimum inkomen leven. Besteed meer aandacht aan groepen in de samenleving die buiten de zorgboot zijn gevallen. Houd het vastrecht van de afvalstoffenheffing laag. GroenLinks kwam bij de algemene beschouwingen op de gemeentebegroting voor 2018 met een waslijst aan wensen en kanttekeningen. Want, zo waarschuwt fractievoorzitter Nieke Jansen, de financiën lijken op orde maar er zit een flinke adder onder het ogenschijnlijk prachtig groene gras.

Lees verder

Edwin Burgman in Raadspraat: Afwijzen wietproef gemiste kans

Edwin Burgman gaat in de rubriek Raadspraat van weekblad De Brug in op legale wietteelt, de gevolgen van Lelystad Airport en de verhoging van de vaste afvalstoffenheffing. ,,De vervuiler betaalt, is ons uitgangspunt. Wie kritisch inkoopt en weinig afval maakt, moet dat voelen in de portemonnee.''

Lees verder

Pagina's