Nieuws

Verzoek om inlichtingen over Villa Bovenhavenstraat

Onduidelijkheid

Is de gemeente Kampen nou écht zo gebonden aan projectontwikkelaar Mateboer, die de Villa aan Bovenhavenstraat 14 wil slopen en herbouwen? Kan wethouder Veldhoen niet gewoon doen wat de raad hem heeft opgedragen en zorgen dat de boel rap wordt gerestaureerd? Waarom verkopen we de Villa niet simpelweg aan de hoogste bieder met restauratie in 2018 als randvoorwaarde? D66 en GroenLinks vinden dat de wethouder niet langer een mistgordijn moet optrekken rondom de Bovenhavenstraat. De partijen eisen nu eindelijk heldere antwoorden.  De gemeenteraadsfracties hebben daartoe deze week een verzoek om inlichtingen neergelegd bij het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Kampen. Ze willen antwoord op 44 vragen.

Lees verder

Kandidatenlijst GroenLinks Kampen in de maak

Zin in politiek?

GroenLinks Kampen wil met een aansprekende en sterke lijst meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart 2018.

 
Tot zaterdag 22 juli kunnen inwoners van de gemeente Kampen die het gedachtengoed van GroenLinks onderschrijven en mee willen doen zich melden bij GroenLinks.
Kampen socialer, groener en (h)eerlijker maken, dat is de inzet van GroenLinks in de gemeenteraad.
Mensen die zich daarin herkennen en interesse hebben in lokale politiek worden door GroenLinks uitgenodigd om zich kandidaat te stellen bij de verkiezingen van 2018.
 
Wie zich aangesproken voelt, kan dat tot zaterdag 22 juli 2017 aangeven via info@groenlinkskampen
 
Wie eerst meer informatie wil hebben, kan mailen naar hetzelfde adres.
 

GroenLinks verbijsterd over streep door Bolwerk-Buitenwacht: Dit kan dus niet

De gemeenteraad heeft op 6 juli een streep gezet door de ontwikkeling van het gebied bij station Kampen, ‘Bolwerk Buitenwacht’.  Er lag een prachtig plan, gemaakt door omwonenden en de ‘Vrienden van Bolwerk-Buitenwacht’. Zij hebben afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in dit plan, dat het rommelige gebied verandert in een omgeving met veel groen en water en met ruimte om fietsen en auto’s te parkeren. Niels Jeurink van GroenLinks zei over de gang van zaken: ,,Ik schaam me dat de raad zo omgaat met de inzet van inwoners.''

Lees verder

Villa voorlopig van slopershamer gered

GroenLinks is blij dat de villa aan de Bovenhavenstraat 14 van de slopershamer is gered. Voorlopig dan. Het uitstel van het besluit, in de gemeenteraad van donderdag 6 juli, geeft wat lucht om de restauratie van de villa alsnog te kunnen organiseren.

Lees verder

Raadspraat Nieke Jansen: Nee, tegen mateloze roep om meer parkeerplaatsen

Nieke Jansen, fractievoorzitter van GroenLinks in Kampen, gaat in de rubriek Raadspraat van weekblad De Brug in op het succes van de Hanzedagen en de discussie over de stadsvilla. "Tijdens de Hanzedagen waren we trots op de cultuur van onze stad. Een paar weken later mag een deel van het beschermd stadsgezicht gesloopt?''

Lees verder

Strijd om villa op RTV Oost

De villa in de Bovenhavenstraat (foto rtv oost)

RTV Oost besteedt aandacht aan de strijd van GroenLinks voor behoud van de monumentale villa aan de Bovenhavenstraat. De omroep spreekt onder andere met fractievoorzitter Nieke Jansen, monumentenkenner Ernst Hupkes en verantwoordelijk wethouder Gerrit Jan Veldhoen.

Pagina's