Nieuws

Super blijft dicht op zondag

De gemeenteraad voelt er helemaal niets voor toe te staan dat supermarkten in Kampen op zondag na 13.00 uur open gaan. Deze week werd er in een commissievergadering over gesproken. ,,Flexibele winkeltijden passen bij de moderne samenleving, waarin ook de arbeidstijden minder vastliggen dan vroeger'', vindt GroenLinks.
 
Lees verder

GroenLinks dolblij met ommezwaai college over Bovenhavenstraat

GroenLinks Kampen is meer dan tevreden met de nieuwe opstelling van het college van B&W over de stadsvilla aan de Bovenhavenstraat 14. “Met meer dan zes jaar vertraging is nu eindelijk gekozen voor restauratie van de villa door een deskundige partij. En dat is in allerlei opzichten goed nieuws”, vindt raadslid Niels Jeurink.

Lees verder

GroenLinks viert Nacht van de Nacht met theater

Op 28 oktober vindt voor de 13e keer de landelijke Nacht van de Nacht plaats. GroenLinks Kampen doet weer mee en organiseert ook dit jaar een treffende activiteit die aandacht vraagt voor de donkere nacht. Dit initiatief van natuur- en milieufederaties gaat naast de schoonheid van een donkere nacht over het besparen van energie. Het is elk jaar opnieuw een geweldige publiekstrekker die 45-duizend mensen op de been brengt.

Lees verder

Vuist tegen eenzaamheid

Eenzaam, maar niet alleen... Zo begint Nieke Jansen haar column voor 'De Kampen'.De aanleiding: de week van de eenzaamheid - afgelopen week - besteedt (met recht) veel aandacht aan omzien naar elkaar. ''Maar eenzaamheid komt in de meeste gevallen niet vanzelf. Politieke keuzes kunnen leiden tot eenzaamheid. Zulke keuzes moeten we dus voorkomen, en als we ze al maakten, moeten we de fouten herstellen.''
Lees verder

GroenLinks wil dat Kampen vliegveldbrief tekent

GroenLinks wil dat ook de gemeente Kampen de brief van vijf bezorgde Overijsselse gemeenten over vliegroutes van en naar Lelystad Airport ondertekent. De fractie stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

Lees verder

Nieuwe hoop over goede afloop voor stadsvilla

GroenLinks heeft nieuwe hoop dat de stadsvilla aan de Bovenhavenstraat behouden kan worden. ,,We zijn blij zijn dat er nu een bod ligt om de villa te restaureren. En we zijn blij dat de provincie heeft ingestemd met een langere subsidietermijn. GroenLinks is nu zeer benieuwd hoe het verder gaat. We hopen op een goed raadsvoorstel in oktober, met zoals door de gemeenteraad gevraagd restauratie van de villa en zicht op herstel van de andere bijzondere panden en een visie voor de rest van het Bovenhavengebied.''

 

Lees verder

Pagina's