“ Duurzaamheid wil ik dichter bij mensen brengen. ”

Niels (1965) is een overtuigd groene kandidaat met veel inhoud. Hij wil zijn idealen politiek verzilveren. Als ecoloog weet Niels als geen ander waarover hij dan spreekt en hij beschikt over een groot ‘groen’ netwerk, op het terrein van natuur en landschap en op het gebied van duurzaamheid.

Sinds 2011 is Niels lid van de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling. Daar is hij onder meer onze woordvoerder voor IJsseldelta-Zuid, de Grondbank, groen, woningbouw, Openbaar Vervoer en bestemmingsplannen.  Niels heeft zich onder meer ingezet voor stop intensieve veehouderij, tegengaan van proefboringen op aardgas, nacht voor de nacht, zonnepanelen, stoppen met roudup en natuurbehoud.

Niels Jeurink: “Ik ben een bevlogen natuurliefhebber. Ik geef excursies naar mooie gebieden en zet me in voor natuurbescherming. Fietsen en openbaar vervoer hebben mijn hart. Ik wil ook dierenwelzijn en duurzaamheid op de kaart zetten. Duurzaamheid wil ik dichter bij mensen brengen. Zo promoot ik zonnepanelen en fietskarren en vraag ik aandacht voor overbodige verlichting tijdens de Nacht van de Nacht. Ik maak me sterk voor een aantrekkelijke, leefbare gemeente, waar aandacht is voor de grote waarde die groen heeft. Voor ontspanning van mensen, maar ook voor planten en dieren. Over woningbouw, bedrijvigheid en ook over ons erfgoed heeft GroenLinks een duidelijk geluid. Ik maak me voor en na de raadsverkiezingen sterk voor een compacte stad; alleen bouwen wat echt nodig is. En ik zet me in voor een goede bescherming van alles wat zichzelf niet kan beschermen. Dat betekent ook: het gebied over de Zwartendijk beschermen en dus: niet bouwen over de Zwartendijk!”

Niels Jeurink