Raadslid Niels Jeurink: “Voor GroenLinks was dit een heel lastig raadsvoorstel. Als gevolg van een contract waar de raad zich nooit over kon uitspreken worden beeldbepalende panden gesloopt. Panden die het verhaal van deze buurt levend houden. Opnieuw verdwijnt erfgoed. Wij vinden dat kwalijk.”

Energieneutraal

Het lastige voor GroenLinks was dat hier energieneutrale huurwoningen komen, en daar is GroenLinks juist een groot voorstander van. Voor die woningen moest echter afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Jeurink: “Daarmee accepteren we dat omwonenden meer overlast krijgen dan het bestemmingsplan nu toestaat. GroenLinks ziet daar, los van een commercieel belang, geen goede gronden voor. Ook niet in het feit dat er een deal ligt met een ontwikkelaar; een slechte deal zonder ontbindende voorwaarden waar de gemeenteraad niet eerder in gekend is. Dat doen we buiten Brunnepe niet. We zien geen reden om dat aan de Veerweg wel te doen.”

Voordelen

Hoewel het plan voor GroenLinks dus zeker ook enkele voordelen met zich meebrengt, stemde GroenLinks tegen de gevraagde ‘verklaring van geen bedenkingen voor afwijking van het bestemmingsplan’. Als enige.