Voor GroenLinks is dit de derde diefstal op rij. En opnieuw lijkt het een gerichte actie, want alle reclame van bij de sloop betrokken bedrijven hangt er nog.

Opnieuw gehinderd

De partij neemt het hoog op. Er was toestemming om op deze plek een politieke uiting te plaatsen. GroenLinks vindt het van groot belang dat iedereen zich vrij kan uiten en voelt zich daarin opnieuw gehinderd. Bovendien jaagt het de afdeling op kosten.

Respectloos

Fractievoorzitter Nieke Jansen: "Voor de zoveelste keer is een banner van GroenLinks gestolen. Respectloos. Het geeft nog eens aan hoe belangrijk het is dat de gemeente pal staat, niet alleen voor behoud van erfgoed maar ook voor de vrijheid van meningsuiting. GroenLinks krijg je zo niet klein. Er hangt vanmiddag een nieuw spandoek.”

Aangifte

Er is aangifte gedaan bij de politie. GroenLinks roept mensen die zaterdagavond of -nacht iets hebben gezien dat te melden bij de politie of via info@groenlinkskampen.nl. GroenLinks hoopt dat de dader(s) beseffen dat het een domme actie was en het doek terugbrengen op de plek. In dat geval zal de partij de aangifte intrekken.

 

Nieke Jansen, Niels Jeurink en Edwin Burgman hangen opnieuw een banner op bij de Boven Havenstraat.
Nieke Jansen, Niels Jeurink en Edwin Burgman hangen de tweede banner op. FOTO FREDDY SCHINKEL

“ Het lijkt een bewuste actie tegen GroenLinks en geen kwestie van onnozel vandalisme  ”