“ Als je niet weet waar je naartoe wilt, ga je doelloos aan de slag ”

Nieke (1959) is in vijf jaar tijd hét gezicht van GroenLinks in Kampen geworden, zowel binnen als buiten het gemeentehuis. Een nuchter mens met flinke idealen, bedachtzaam en tegelijk praktisch. Sinds 2010 is zij fractievoorzitter. Ze zit in de raadscommissies Inwoners en Bestuur & Middelen. Nieke kent de dossiers van de Kamper politiek in de volle breedte en heeft in een weerbarstig politiek veld GroenLinks stevig op de kaart gezet.

Nieke werkt in het middelbaar beroepsonderwijs als profielmanager identiteit, trainer en docent. Daarnaast is ze freelance ook voorganger in de Protestantse Kerk Nederland (PKN).
Ze heeft zich onder meer ingezet voor behoud van PGB, dubbele meedoenbon, raadsonderzoek naar de grondbank, duurzaamheid van het nieuwe zwembad, motie kinderpardon, verplaatsing zwembad richting gemeentehuis en aanvoering van de fractie.
Nieke Jansen: “Hart voor mensen, dat is wat me drijft in m’n werk. Dat motiveert me om politiek actief te zijn in GroenLinks. Sociaal, groen, eerlijk: wat goed is voor mensen, is ook goed voor de wereld waarin we leven en voor de toekomst van die wereld.
Ik kom uit Groningen, uit een gebied van eindeloze verten en zware klei. Op die grond leerde ik hoe belangrijk ‘een stip op de horizon’ is. Als je niet weet waar je naartoe wilt, ga je doelloos aan de slag. GroenLinks heeft als motto: ‘het gaat om mensen, niet om cijfers’. Dat houd ik voor ogen bij elk besluit. Regelen we goede zorg voor mensen, of zijn we domweg aan het bezuinigen? Bouwen we betaalbare woningen die nodig zijn voor de mensen in onze gemeente, of bouwen we voor groei en winst? Scheppen we werkgelegenheid of bouwen we alleen maar imposante bedrijfshallen? Het gaat om mensen. Daarvoor zit ik in de gemeenteraad en daarvoor werk ik me graag een slag in de rondte.”

  • Inwoners
raamposter en flyer_2018.jpg
Nanda Rave
Nieke Jansen
Nanda Rave