Het Kamperlijntje - de treinverbinding tussen Kampen en Zwolle – rijdt onder verantwoordelijkheid van vervoersmaatschappij Keolis.

Anderhalf uur

Sinds de zomermaanden is er met enige regelmaat sprake van bovengemiddeld hoge treinuitval bij dit Kamperlijntje. Er rijden, volgens de dienstregeling, 38 treinen per dag. Daarvan vallen er echter gemiddeld meer dan 1 per dag uit. Soms rijdt er anderhalf uur geen trein.

In augustus al heeft GroenLinks raadslid Nieke Jansen hierover haar zorg uitgesproken richting college van B en W en daarbij de oproep gedaan om via de provincie te zorgen voor een treinverbinding waar mensen op kunnen rekenen. Deze week pakte Statenlid Kees Slingerland in Staten van Overijssel dit probleem ook op.

Vervelende consequenties 

Nieke Jansen: “Deze uitval heeft vervelende consequenties voor reizigers. Het meest geldt dat voor wie ‘essentieel’ reist: voor werk of mantelzorgtaken bijvoorbeeld of met het oog op een medische afspraak of een bezoek in het ziekenhuis. Ook veel scholieren en studenten gebruiken deze OV-verbinding. Daarnaast raakt het wie op bezoek wil of een wandeling wil maken en daarvoor een verblijf plande in Kampen of juist daarbuiten.”

Gebrekkige communicatie 

Ook de gebrekkige communicatie door Keolis verdient volgens Jansen aandacht: “Berichten over deze uitval komen via de borden op het perron en een omroepbericht. Maar verwijzing naar een alternatief, zoals de bus naar Zwolle, ontbreekt. Ook is er niet altijd vervangend vervoer aanwezig."

"Je ziet dat onervaren of onzekere reizigers en mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen dan in vertwijfeling achterblijven op het station. In Kampen ontbreekt dan de mogelijkheid om een medewerker aan te spreken en nadere informatie of hulp te vragen. Deze uitval is een gevolg van personeelstekort en dat weet Keolis ver van te voren. Zorg dan ook dat de reizigers dat ruim op tijd weten.”

Uitval hoger

De reactie van de provincie is nog mager, vindt GroenLinks. De uitval zou niet groter zijn dan 3% en dat valt binnen de grenzen van het contract. Eén trein met uitval zou 3% zijn, maar de uitval is in de laatste weken beslist hoger. Als gebrek aan personeel de oorzaak is, lijkt een oplossing bovendien nog ver weg.

Daarom blijft Nieke Jansen - samen met Kees Slingerland, statenlid voor GroenLinks Overijssel - zich inzetten voor een betrouwbaar ‘Kamperlijntje’.

Want, volgens Jansen: “Als we willen dat veel mensen het OV gebruiken, moet de trein wel rijden. Goed openbaar vervoer is een basisvoorziening. Dat moet gewoon in orde zijn.”