De uitreiking van het Groene Lintje in 2019. Toen wonnen twee basisscholen met hun plannen voor hun groene schoolplein.
De uitreiking van het Groene Lintje in 2019. Toen wonnen twee basisscholen met hun plannen voor hun groene schoolplein.

Lintje in coronatijd gaat naar een groene kleine ondernemer

Deze maand reikt GroenLinks Kampen het elfde Groene lintje uit. Het Groene lintje is dé onderscheiding voor mensen en organisaties die zich op en opvallende manier inzetten voor natuur, milieu en duurzaamheid in de gemeente Kampen.

Ook dit jaar staat het Groene Lintje in het teken van Wereld Milieu Dag. Op deze dag is er extra aandacht voor alles wat mensen en bedrijven doen om de aarde te beschermen tegen vervuiling en uitputting.

Nieuwe kansen
Raadslid Renée Bouwman: "Het lintje willen we in dit door corona getekende jaar uitreiken aan iemand die in de afgelopen maanden op een milieuvriendelijke manier nieuwe kansen maakte voor lokale handel. Veel producten worden onnodig ver door ons land en zelfs door de wereld vervoerd.''

Omweg
''Waarom koop je een boek via internet als je het in een gezond ommetje bij de boekhandel op de plank kunt vinden? Waarom komen producten die hier gemaakt worden met een vervuilende omweg naar een Kamper winkel of klant? Ook bij winkels en horeca zagen we mooie initiatieven. Als de klant niet kan komen, dan gaan we toch zelf naar de klant! En dankzij alle extra uren thuis ging er veel door onze handen: wat willen we houden, wat verdient ergens anders een tweede leven?”

Lokaal
GroenLinks reikt het elfde Groene Lintje uit aan diegene die ons bewuster heeft gemaakt van wat er lokaal allemaal kan en ons stimuleert om dat te waarderen. Niet omdat iets pas deugt als het uit Kampen komt, maar omdat het helpt om onze omgeving levendig, schoon en gezond te houden. 

Genomineerd
Er zijn drie initiatieven genomineerd.

Esmeralda Folkers van Dolly’s diner, die half juni de deuren opent van haar veganistische restaurant en Kampen producten wil laten proeven die volstrekt geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Julius Media die ons Kampen laat zien met humor, ernst en prachtige beelden en daarmee Kampenaren en menig ander verleidt bij lokale ondernemers te winkelen.

Lalaloes die met heerlijke taartjes, lunches en soepen door de hele gemeente fietst en een lach op menig gezicht tovert, nu haar kleine eethuisje in de Broederstraat noodgedwongen dicht is.

GroenLinks zal later deze maand de winnaar kiezen en in het zonnetje zetten.