Afgelopen periode was zij raadslid, maar na de verkiezingen waar zij aardig wat stemmen kreeg, kreeg zij de rol van commissielid.

Nieuwe baan

In haar laatste bijdrage tijdens de laatste commissievergadering voor het reces, vroeg zij het college nog één keer om meer groen in de gemeente: “We moeten de natuur meer ruimte geven. Draai het gedachtegoed om; bepaal niet waar een enkele boom geplant wordt of waar je een struikje kunt plaatsen, maar kijk waar verharding echt nodig is en plant de overgrote ruimte vol met diverse soorten bomen en planten.” Renée stopt om zich volledig te gaan richten op haar nieuwe baan.

Taken

Eerder pleitte Renée al voor dierenwelzijnsbeleid die in de gemeente Kampen ontbrak. Het werd een A4 waar alle bestaande regels en taken die de gemeente nu uitvoert wat betreft dierenwelzijn, op pasten. Dat A4-tje wordt de komende tijd uitgebreid met meer contact tussen verenigingen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de natuur en het dierenwelzijn, en het gemeentehuis.

Dat volgt uit de ontmoeting die Renée Bouwman onlangs heeft gearrangeerd tussen burgemeester de Rouwe en de Vogelgroep Kampen en omstreken. “Een fijn begin naar meer oog voor de natuur en haar bewoners in onze gemeente. Ik hoop op meer in de tijd die daarop volgt. We hebben het nodig.” aldus Renee Bouwman. 

Bewuster

De inzet voor een groenere omgeving en beter dierenwelzijn zet zij voort buiten de raadszaal. “Met vertrouwen in het nieuwe college om te blijven werken aan meer groen en dierenwelzijn, neem ik afscheid. Een van de mooie dingen aan het raadswerk is dat je zoveel verschillende mensen leert kennen en je in zoveel verschillende onderwerpen verdiept. Het maakt dat je veel bewuster wordt van wat er in je omgeving gebeurt. Ik heb met plezier met de verschillende mensen in de raad samengewerkt. Wie weet tot ziens!”.

Missen

Fractievoorzitter Edwin Burgman: ‘’Wij gaan Renée enorm missen in onze fractie. De afgelopen jaren heeft ze een flinke bijdrage geleverd in het groener maken van onze gemeente. Zoals haar inzet voor meerdere minibossen (tiny forest) in onze gemeente. We snappen haar keuze om ‘’tijdelijk’’ te stoppen in verband met een nieuwe baan, maar we hopen haar op termijn weer terug te zien in de raadszaal. Elviera Weelink gaat haar vervangen en is afgelopen donderdag geïnstalleerd als commissielid’’