Dit zijn de genomineerden voor het Groene Lintje 2022:

Fair&Share

Fair& Share staat voor een duurzame lifestyle. Kleding krijgt hier een nieuwe kans. Je kan er tweedehands kleding kopen en klanten krijgen ook de optie om kleding te brengen om samen te verkopen. Er zijn zero waste producten en andere eerlijke en duurzame producten gemaakt met natuurlijke ingrediënten die het milieu minder of niet belasten.

Groene Loper

De Groene Loper Kampen stimuleert, verbindt en versterkt buurtinitiatieven van inwoners die de buurt groener, gezonder en prettiger willen maken. Het idee daarachter is dat mensen die een actieve rol hebben bij het ‘groen’ in hun directe omgeving, zorgzamer omgaan met natuur en landschap en om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. 

Perron 1

Bij Perron 1 staat sociaal en verantwoord ondernemen voorop. Zij verkopen onder andere biologische koffie en thee, ijs, overige versnaperingen en biologische bloemen, groente en fruit. Zij zijn continu op zoek naar lokale samenwerking met andere duurzame ondernemers.

Plantenasiel

Het Plantenasiel is een initiatief om planten een tweede kans te geven. Het is Een duurzame manier om met planten om te gaan: Afgedankte planten worden verzorgd en tot leven gebracht. Planten die moeten aansterken blijven zo lang als het nodig is in het asiel. Daarna kunnen de planten op zoek naar nieuwe verzorgers. In een plantenasiel kan je een plant langs brengen of een geredde plant adopteren.

Stem hier: https://www.ferendum.com/nl/PID1256499PSD1865688959