GroenLinks Kampen gaat met
frisse ploeg verkiezingen in ...

KAMPEN - GroenLinks Kampen doet met een verrassende en sterke lijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. De ledenvergadering van de afdeling Kampen heeft donderdag 8 december unaniem ingestemd met het voorstel van het bestuur voor de kieslijst. Met deze lijst mikt GroenLinks op tenminste twee zetels in de gemeenteraad van Kampen.

De kandidaten waarmee GroenLinks meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen is een mengeling van ervaring en talent. Lijsttrekker Edy Prick is als raadslid door de wol geverfd en gaat de ervaringen die hij heeft opgedaan in de Kamper politiek delen met zijn collega's op de kieslijst. Op plaats twee zien we een nieuw gezicht: Joke Ubbens. Joke werd naar eigen zeggen verliefd op Kampen en ging er daarom wonen. Aandacht voor het milieu, een schone stad heeft haar hoogste prioriteit.

Geboren en getogen Kampenaren

Op de plaatsen drie en vier staan twee geboren en getogen Kampenaren: Herald van Heerde en Wim Rill. Herald van Heerde brengt zijn ervaring als politiek woordvoerder en communicatieadviseur mee. Hij vindt dat Kampen oog moet hebben voor de zwakkeren in de samenleving en vindt dat creativiteit vaak ontbreekt in de politiek. Wim Rill heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven, onder meer bij Douwe Egberts en de NS. Zijn belangstelling gaat uit naar toerisme, ruimtelijke ordening en financiën.

Op de vijfde plek bij GroenLinks zien we Nieke Jansen, al lange tijd actief lid van GroenLinks. Zij is actief binnen wijkvereniging Flevowijk-Cellebroek-Middenwetering. De lijst wordt gecompleteerd door juridisch adviseur Anna Catharina Ashouwer en lijstduwer Jeroen Goosen.

Tenminste twee zetels

GroenLinks wil bij de gemeenteraadsverkiezingen tenminste twee zetels behalen. Afdelingsvoorzitter Ine Nagelmaeker heeft daar alle vertrouwen in nu haar bestuur zo'n sterke kieslijst heeft kunnen presenteren, met veel verschillende kwaliteiten. "Alles zit erin: mensen die staan voor het milieu, mensen die sociaal bewogen zijn. En alle kandidaten van GroenLinks hebben één ding gemeen: ze zijn dol op Kampen en willen graag hard werken om de gemeente vooruit te helpen en te luisteren naar de inwoners. Ik denk dat de gemeente met deze talentvolle club mensen vooruit kan."