Op initiatief van raadslid Edwin Burgman van GroenLinks komt er een onderzoek naar een kansrijke toekomst van de maandagmarkt in Kampen.

 

In de raadsvergadering van juli vroeg GroenLinks met een motie aan het college om te komen met scenario’s om de maandagmarkt een kansrijke toekomst te geven. Aanleiding van die motie waren stijgende marktgelden voor de kooplieden, die al leidde tot terugloop van het aantal kramen.

Kwaliteit
GroenLinks wilde hiermee voorkomen dat de kwaliteit en de diversiteit van de markt verdwijnt.De motie werd overgenomen door wethouder Geert Meijering. Raadslid Edwin Burgman van GroenLinks, initiatiefnemer voor de motie, is ontzettend blij dat de motie is overgenomen.

''De maandagmarkt is niet alleen een markt. Het is een plek voor ontmoeting, een trekker voor de stad en een plek voor mensen met een kleine beurs. We willen niet dat dat verdwijnt, daar wordt nu aan gewerkt’’, aldus Edwin Burgman.

Samenspel
De wethouder zal de scenario’s samen met de handelaren maken. Burgman: “Het is belangrijk dat markthandelaren van de maandagmarkt en de gemeente nu samen om tafel gaan om de opties in kaart te brengen voor een toekomstbestendige maandagmarkt. Dat samenspel moet leiden tot goede scenario’s voor de maandagmarkt.”

De motie werd mede ingediend door PvdA, Gemeente Belang Kampen en Kampen Sociaal en regelde ook dat de marktgelden in ieder geval de komende drie jaar in Kampen niet verder stijgen. Eind dit jaar krijgt de raad een voorstel met betrekking tot de uitgewerkte scenario’s voor de maandagmarkt, dat moet leiden tot een kansrijke toekomst van de maandagmarkt.