Dit initiatief van natuur- en milieufederaties gaat naast de schoonheid van een donkere nacht over het besparen van energie. Het is elk jaar opnieuw een geweldige publiekstrekker die 45-duizend mensen op de been brengt.

Wist je bijvoorbeeld dat licht verstorend werkt op de mens? Dat sinds de komst van de elektrische lamp mensen gemiddeld 1,5 uur korter zijn gaan slapen? Licht in de nacht heeft ook een enorme negatieve uitwerking op dieren. 

GroenLinks vindt het belangrijk dat ’s nachts het licht uitgaat en heeft daarom een aantal leuke én leerzame activiteiten georganiseerd. Aan welke doe jij mee?

1. Gratis Workshop Nachtfotografie

Fotograaf Bertrik Hakvoort neemt als beeldend denker de deelnemers aan deze workshop mee in de kunst van de nachtfotografie. Bertrik start met een minicursus over nachtfotografie en na deze uitleg gaan we onder zijn begeleiding samen de stad in om mooie foto’s te maken. 

Voor wie? Iedereen die meer wil weten over fotograferen in het donker kan meedoen, ook als je geen spiegelreflexcamera hebt en foto’s maakt met je telefoon of tablet.

Wanneer? Zaterdag 30 oktober van 19:30 – 22:00 uur.

Meedoen? Meld je dan snel aan bij het volgende mailadres met vermelding van naam en telefoonnummer. eric.oudeengberink@groenlinkskampen.nl. Na aanmelding krijg je een informatiemail met meer details over de workshop (o.a. plaats en wat je mee moet nemen).

2. De Nacht in Beeld: win een prijs met je eigen foto!

Komt het je niet uit om aan te sluiten bij de workshop nachtfotografie? Dan roepen we jou op om mooie foto’s van de duisternis te maken en deze met ons te delen. De foto's mogen gaan over de schoonheid van de nacht of juist over lichtvervuiling. Denk aan foto's van de duisternis, nachtdieren, historische gebouwen of juist een plek met te veel licht. 

Voor wie? Iedereen die mooie foto’s van de duisternis maakt en deze met ons wil delen

Wanneer? Je kunt je foto delen van 23 oktober tot en met 1 november. Beschrijf ook kort jouw verhaal bij de foto.

Meedoen? Doe jij mee? We verloten onder de deelnemers drie leuke prijzen! Het insturen kan per mail (eric.oudeengberink@groenlinkskampen.nl

Je kunt de foto’s ook plaatsen op je eigen sociale media (Facebook, Instagram en Twitter) en ons daarin taggen (@groenlinkskampen) met de hashtag #nachtvandenachtkampen en #nachtvandenacht. De foto´s die je instuurt delen wij met naamsvermelding via onze socials.

3. Doe ook licht uit tijdens de Nacht van De Nacht!

Wij roepen iedereen op om op zaterdagavond 30 oktober het licht uit te doen en vermeld dit op de website van de Nacht van de Nacht

https://www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij-aanmelden/ 

Extra informatie en over wat licht in de nacht met mens en dier doet lees je hier:

https://www.nachtvandenacht.nl/gevolgen/

https://www.nachtvandenacht.nl/wp-content/uploads/2021/01/factsheet-upd…

Hopelijk doen veel mensen mee en zien we je op zaterdag 30 oktober. Tot dan!

 

 

 

Nvdn