Internationale Vrouwendag
Internationale Vrouwendag

Handen uit de mouwen op Vrouwendag

Wat moet er volgens jou veranderen om de positie van vrouwen in de samenleving te verbeteren? Ga in gesprek, laat je stem horen en hoor wat anderen belangrijk vinden. Op zaterdag 4 maart kan iedereen tijdens de Internationale vrouwendag in Kampen meepraten.

Vrouwen hebben al bijna 100 jaar stemrecht. En sindsdien is er veel veranderd in de rechten van vrouwen. Internationale vrouwendag is een prachtige dag om te vieren wat er allemaal in een eeuw bereikt is. Maar het is ook een dag om stil te staan bij de grote verschillen die nog steeds bestaan tussen mannen en vrouwen, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.
 
Toekomst
Mannen verdienen vaak meer voor hetzelfde werk. En de zorg voor kinderen en het huishouden komt nog vaak als vanzelfsprekend vooral bij vrouwen terecht. GroenLinks kiest op deze Internationale vrouwendag voor een blik op de toekomst.
 
Droom
Wat moet er volgens jou veranderen om de positie van vrouwen in de samenleving te verbeteren? Ga in gesprek, laat je stem horen en hoor wat anderen belangrijk vinden. Op zaterdag 4 maart kan iedereen tijdens de Internationale vrouwendag in Kampen meepraten. Schrijf jouw wens of verandering of droom als het gaat om vrouwenrechten op één van de gekleurde 'handen'. Of vertel wat je zelf wilt doen om vrouwen een eerlijke kans te geven. Vele handen maken licht werk!
 
Handen
De beschreven handen worden verzameld en verwerkt in een manifest dat wordt overhandigd aan de burgemeester, raadsleden en wethouders van de gemeente Kampen. Zo vragen we aandacht voor de positie van vrouwen in de samenleving, in Kampen en (ver) daarbuiten.
 
Vrouwendag
4 maart van 10.00 tot 17.00 Oudestraat 155