Wijkvereniging Binnenstad pleitte onlangs wederom voor geveltuinen, om stenige straten en stegen in Kampen een groener aanzien te geven. GroenLinks zet zich al jaren in voor vergroening van de binnenstad en ondersteunt de wijkvereniging dan ook van harte.

Op zaterdag 31 oktober 2009 hield GroenLinks nog een groene actie in de Burgwalstraat. In korte tijd werden bij een aantal woningen de gevels met planten en bloemen aangekleed. Op dat moment werden geveltuinen niet gedoogd en moest GroenLinks al het groen aan het eind van de actie, tot teleurstelling van de bewoners, weer weghalen.

“We lezen nu dat de gemeente geveltuinen gedoogt”, aldus het opgetogen raadslid Wim Rill. “Dit biedt nieuwe kansen.” Rill  vervolgt: "In de raadsvergadering van 1 september komt GroenLinks met een voorstel om de vergroening van de gemeente te stimuleren. Dat maakt Kampen vrolijker, gezonder en aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. De onduidelijkheid en onzekerheid van gedogen passen daar niet bij. Zwolle, dat actief de aanleg van geveltuinen stimuleert, kan als voorbeeld dienen.”
Indien binnenstadbewoners interesse hebben in zonnebloemenzaad dan kunnen ze contact opnemen met GroenLinks via info@groenlinkskampen.nl.