Vrijdagmiddag kwamen GroenLinksers bij de villa aan de Boven Havenstraat. Ze hingen daar een spandoek op waarmee zij aandacht vragen voor het behoud en de bescherming van erfgoed in de gemeente Kampen.

Ziel van de stad

GroenLinks vindt dat historische panden beter bewaard moeten blijven. Raadscommissielid Eric Oude Engberink: “Ons erfgoed behoort tot de ziel van de stad. Als je door de binnenstad loopt dan zijn er op veel plaatsen oude gebouwen verdwenen.

Verwaarloosd

Het Gotisch Huis aan de Oudestraat raakt verwaarloosd door leegstand. De Glashandel raakt rap in verval. De school aan de Buiten Nieuwstraat zou gerestaureerd worden, maar hier zit geen schot in.

Koggewerf

Bij de Buitenhaven aan de Veerweg verdwijnen huizen om plaats te maken voor appartementen. En als we niet alert zijn, worden de huizen op de Koggewerf gesloopt om ruimte te reserveren voor de IJsselkogge.

Dat kan beter; Kijk maar naar het oude Stadsziekenhuis waar nu verpleeghuis Myosotis gevestigd is. Zo wil GroenLinks het graag.”

Spandoek

Het spandoek blijft bij de villa hangen. De oproep is helder: gemeente, zet alles op alles om erfgoed in onze prachtige stad te behouden, om te beginnen in het Bovenhavengebied.

 

 

Villa Boven Havenstraat. Foto Freddy Schinkel
Foto Freddy Schinkel
Villa Boven Havenstraat. Foto Freddy Schinkel
Foto Freddy Schinkel
Villa Boven Havenstraat. Foto Freddy Schinkel
Foto Freddy Schinkel