Niet op de vertrouwde Veerman van Kampen, maar met z’n twintigen achter de pc thuis. De Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Kampen in coronatijd. Een bijzondere ervaring!

GroenLinks Kampen heeft elk jaar in april op De Veerman haar afdelingsjaarvergadering. Op de agenda staan vaste onderwerpen: financiën, verantwoording van fractie en wethouder en daarna is er tijd om bij te praten.

Zonneklaar
Vanwege het coronavirus kon deze vergadering niet doorgaan. De maatregelen van afstand houden en thuisblijven zijn nu van groot belang, zeker in deze regio, dat was zonneklaar voor GroenLinks. Uitstellen was ook geen optie en dus was de Kamper afdeling een van de eerste in Nederland die een online ALV organiseerde.

Luisteren
Maandag was er tijd om proef te draaien, dinsdag werd er vergaderd met 21 leden onder voorzitterschap van Herald van Heerde. Zijn indruk: “Online vergaderen is echt iets anders. Minder geklets door elkaar en je moet heel goed naar elkaar luisteren. Ik vond het heel goed gaan. Stemmen is wat ingewikkelder, maar ook dat lukte. Best bijzonder om voorzitter van deze vergadering te mogen zijn.”

Roerig
De leden gaven hun goedkeuring aan de jaarrekening en de begroting. Namens de fractie vertelde Nieke Jansen over een roerig 2019, dat zeer getekend werd door het grote tekort van de gemeente en door de zoektocht naar verantwoorde bezuinigingen.

Irma van der Sloot stond ook stil bij alles wat nu op inwoners én gemeente afkomt door het coronavirus. Samen spraken ze hun waardering uit voor de goede samenwerking, binnen de partij en ook in de coalitie en in de raad. Juist nu is dit van groot belang.

Taartje
Vernieuwing is goed, toch wilde het bestuur niet alle goede gewoontes zomaar laten varen. Twee leden brachten vooraf een taartje van LaLaLoes naar alle online aanwezigen, zodat ook de Hollandse gezelligheid niet ontbrak bij het digitale samenzijn. En met de mute-knop aan had niemand hinder van het smakelijke gesmak.