GroenLinks Kampen heeft gisteren schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders om terrassen meer ruimte te geven zodra deze weer open mogen.

,,Vanaf 1 juni mogen waarschijnlijk de terrassen in Nederland weer open, dus ook in Kampen. Maar hoe doe je dat veilig en gezond in een 1,5 meter samenleving? En hoe maak je dat als ondernemer voldoende rendabel? Wij maken ons daar zorgen over'', zegt raadslid Edwin Burgman.

Veiliger
Een deel van de oplossing lijkt te liggen in de openbare ruimte. GroenLinks wil daarom meer ruimte voor het terras. ,,Dat is veiliger, gezonder, minder stressvol en geeft horeca steun in de rug.''

Steunen
GroenLinks heeft daarom het college gevraagd in gesprek te gaan met de horecaondernemers en ze te steunen en te helpen om ruime terrassen te maken, met het oog op veiligheid, gezondheid en kansen voor elke doelgroep.

Nieuwe Markt
,,Er moet meer ruimte komen voor het terras. We zien daarbij ook mogelijkheden op tijdelijke andere locaties, zoals de Nieuwe Markt en het Van Heutszplein’’, vervolgt Burgman.

Belasting
,,Daarbij moet het college ook wat doen met de precariobelasting in het kader van de 1,5 meter samenleving. Meer ruimte met minder omzet vraagt om een nieuwe kijk daarop met (veel) lagere kosten per vierkante meter.''