Rondwandeling Heemtuin Kampen naar Kabouterbos Dronten (16,5 km)

In de nacht van 11 op 12 september lopen we met Team GroenLinks Kampen mee met de Nacht van de Vluchteling. Dit is een (sponsor)wandeling van 40 kilometer die we ‘s nachts zullen lopen.

Oefenen

Om ons goed voor te bereiden lopen wij elke eerste zondag van de maand een oefenwandeling. Op 2 mei stond de eerste wandeling op het programma. Samen met Elviera en Diana liepen we ruim 16 kilometer. Een goed begin! We liepen via de Roggebotsluis, en Roggebotstaete naar het Kabouterbos waar we na een kop koffie dezelfde route terug liepen.

Onderweg was het uiteraard gezellig en de route door het bos was prachtig, maar we stonden ook stil bij hoe het voor vluchtelingen zou moeten zijn om zo’n eind te lopen in nare omstandigheden, zonder te weten welke toekomst ze tegemoet lopen.

Mijn motivatie

Ik heb ervoor gekozen mee te doen omdat ik graag iets positiefs wil doen, vooral in deze tijd. De onzekerheid en angst waar deze vluchtelingen mee moeten ‘dealen’ raakt me.

Ook wil ik graag mijn kinderen (6 en 8 jaar) laten zien dat je ook zelf je steentje kunt bijdragen aan de maatschappij. Een positieve uitdaging dus, want 40 kilometer lopen is voor mij persoonlijk natuurlijk ook een uitdaging!

Welkom

Tijdens de oefenwandelingen is iedereen welkom mee te lopen. De volgende wandeling is op zondag 6 juni a.s.! Wij wandelen dan zeker 20 kilometer. Wil je meelopen of overweeg je misschien om aan te sluiten bij ons team? Stuur dan even een berichtje naar info@groenlinkskampen.nl.

Steun jij ons ook?

Wil je ons team sponsoren en zo een donatie doen aan Stichting Vluchteling zodat zij de miljoenen vluchtelingen kunnen ondersteunen? Via https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/groenlinks-kampen kan dat! Alle donaties zijn meer dan welkom! 

oefenwandeling nacht van de vluchteling