Er is weer een nieuwe (de 22-ste) voortgangsrapportage van het nationale waterveiligheidsprogramma 'Ruimte voor de Rivier' verschenen. Via de link kan je 'm vinden. De IJsseldelta staat er dit keer prominent in. Belangrijkste nieuws is dat er - opnieuw - sprake is van een stijging van kosten en van vertraging.

Inmiddels is de planning voor de veiligheidsdoelstelling van de bypass opgerekt tot 2019 (was 2017). De provincie steekt er opnieuw meer geld in. Het gaat dit keer om zo'n 7 miljoen euro. Ook het Rijk is (opnieuw) duurder uit, deze keer ruim 3 miljoen euro.

Woningbouw
Voor GroenLinks is de bypass en de er ten onrechte mee verknoopte woningbouw al vanaf het eerste begin van de plannen een speerpunt. GroenLinks vindt de bypass zeker niet op korte termijn nodig voor de veiligheid en vindt dat er voor de (dure) woningbouw al helemaal geen urgentie is. We hameren voortdurend op een goede en betrouwbare informatievoorziening door gemeente, provincie en Rijk maar vooral bij politiek onwelgevallige berichten blijkt dat nogal eens lastig.

Het volledige rapport is hier te vinden.