Zaterdag  29 augustus is er een Walk for Margarita  in Kampen. Start 16.00 uur vanaf station Kampen. Dan via de Oudestraat naar het  gemeentehuis waar toespraken gehouden zullen worden. Via Facebook, Twitter en de media worden burgers opgeroepen mee te lopen. GroenLinks is van de partij.

Margarita hoort bij ons, in Kampen en in Nederland", zo schrijven haar vrienden. Een hoopvolle tocht zeggen ze verder, want hoop is ‘t enige wat zij en haar moeder nog hebben. Loop mee en nodig zoveel mogelijk mensen uit. Teken ook de petitie op www.margaritamoetblijven.petities.nl
  Gevlucht
De zeventienjarige Margarita woont zeven jaar in Nederland.Ze is met haar moeder gevlucht uit Oezbekistan.Inmiddels heeft ze haar havodiploma behaald aan het Greijdanus College en wil ze rechten gaan studeren.De rechter heeft echter besloten dat ze het land moet verlaten.Burgemeester Koelewijn heeft zich in de strijd gemeld. Hij heeft de minister gevraagd om de uitwijzing om humanitaire redenen te herzien.   Toekomst
Nieke Jansen: "Door mee te lopen in de Walk for Margarita  laten wij zien dat we achter Margarita staan. Wij vinden dat ze een toekomst in Nederland mag hebben. Hier is ze thuis, in Oezbekistan is ze een vreemdeling. Daarom roepen wij mensen ook op om de petitie te tekenen op margaritamoetblijven.nl. Zo kunnen we samen aan de staatsecretaris laten horen dat veel mensen vinden dat Margarita en haar moeder welkom zijn in Kampen en in Nederland. Ik hoop dat heel veel mensen zich morgen aansluiten bij deze Walk."
Namens GroenLinks lopen Ruard Ganzevoort (Eerste Kamer-woordvoerder) en Gertjan Kleinpaste (vice-voorzitter van GroenLinks) mee in de Walk for Margarita. Zij zullen namens GroenLinks ook spreken aan het einde van de Walk, bij het gemeentehuis.