De Walk for Margarita bracht ruim 300 mensen op de been. In een indrukwekkende stoet trokken al die mensen van station Kampen naar het gemeentehuis. Letterlijk en figuurlijk stonden ze achter Margarita en haar moeder Irina in hun hoop op een toekomst in Nederland.

De Walk is georganiseerd door de vriendengroep, die ook de petitie voor haar startte. Op die middag konden ze een tussenstand van de petitie melden: 9000 mensen tekenden de petitie op Margaritamoetblijven.nl.
Steun voor Margarita was er vanuit Den Haag van GroenLinksers Ruard Ganzevoort (Eerste Kamer) en Gertjan Kleinpaste (vice-voorzitter van GroenLinks), Joel Voordewind (CU) en Sharon Gesthuizen (SP).

Veillige plek
Ruard Ganzevoort was een van de sprekers na afloop van de Walk. "Als je wetten maakt om altijd een manier te hebben om mensen het land uit te zetten, dan vergeet je waar het om draait. Hoe zorgen we ervoor dat mensen een veilige plek hebben, waar ze hun leven kunnen voortzetten zoals Margarita dat hier heeft opgebouwd? Dat is de reden dat wij ons inzetten: dat wij een land worden waar die menselijke maat weer voorop staat. Sterkte met jullie strijd hier. Wij doen dat in Den Haag op onze manier."
Stuk voor stuk beloofden de politici uit Den Haag dat zij hard aan het werk zullen gaan voor een besluit dat gunstig is voor Margarita en Irina. Die belofte kreeg extra gewicht toen door het nieuws dat burgemeester Koelewijn deelde. De IND zet het uitzet-proces stil tot na een besluit van de staatsecretaris.

Walk voor Margarita Afspelen op YouTube