GroenLinks Kampen vindt het plan om het aantal parkeerplaatsen op Bolwerk Buitenwacht uit te breiden voorbarig.

Raadslid Niels Jeurink daarover: “De omwonenden zijn akkoord met uitbreiding tot 300 parkeerplaatsen. Daarmee hebben ze zich bereid getoond tot een compromis met ondernemers die nog véél meer parkeerplaatsen wilden. Het is mooi dat er nu een compromis is. Maar ondertussen wachten we nog op de resultaten van onderzoek hoeveel parkeerplaatsen er precies nodig zijn. Nu al een besluit daarover nemen vinden we daarom voorbarig.”

Groen
Meer parkeerplaatsen betekent minder ruimte voor water en groen, terwijl dat wel noodzakelijk is. En dus een minder aantrekkelijk gebied. Daarmee raken we ook verder weg van het plan dat de omwonenden en de vrienden van het Bolwerk maakten. GroenLinks komt daarom in de raadsvergadering van donderdag 22 februari met een amendement. Handhaaf het huidige 240 parkeerplaatsen en breid dat alleen uit wanneer uit onderzoek blijkt dat dat nodig is.

Wateroverlast
GroenLinks heeft grote waardering voor het plan waar de omwonenden en de ‘vrienden van Bolwerk Buitenwacht’ drie jaar lang aan werkten, de ‘organische gebiedsontwikkeling’. In het plan werd voldoende ruimte gereserveerd voor het oplossen van de wateroverlast in de omgeving en het herstel van het vroegere Bolwerk. De groep slaagde erin ook voldoende plaats te vinden voor fietsparkeren én bovendien voor 240 parkeerplaatsen voor auto’s.

Tellingen
Jeurink: “Tellingen van het aantal geparkeerde auto’s door omwonenden laten zien dat de parkeerplaats vrijwel nooit vol staat. Er is dus geen dringende noodzaak om de parkeerplaatsen uit te breiden.''

GroenLinks zegt: doe eerst onderzoek naar de noodzaak en besluit daarna hoeveel parkeerplaatsen er komen. In het amendement dat GroenLinks donderdagavond 22 februari in de raadsvergadering indient stellen we dan ook voor uit te gaan van 240 parkeerplaatsen en dat aantal alleen met maximaal 60 uit te breiden wanneer onderzoek laat zien dat dat nodig is.