Politiek en religie, wat hebben die met elkaar te maken? Heeft een religieuze levensbeschouwing invloed op mensen bij hun politieke keuzes? En andersom: kan politiek zich bemoeien met religie?

Zulke vragen komen op bij de aanslagen in Parijs. Maar ze horen ook bij het leven van alledag, van stemmende burgers en van politici die hun keuzes moeten maken.
GroenLinks houdt een thema-avond Politiek en Religie op donderdag 5 februari, 19.30 uur op Salonboot De Veerman. Er is volop ruimte voor dialoog.

Ganzevoort
Ruard Ganzevoort - lid van de Eerste Kamer, hoogleraar Praktische Theologie aan de VU, hotelier en kandidaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer - zal het thema inleiden.

Duursma
Ook Janet Duursma, lijsttrekker GroenLinks Overijssel is aanwezig. Zij is docent (maatschappijleer en levensbeschouwing) in het voortgezet onderwijs, examinator voor de staatsexamens in het voortgezet (speciaal) onderwijs en redactielid bij het vaktijdschrift Maatschappij en Politiek. Ze was raadslid voor GroenLinks in Rheden van 2006 tot en met 2013 en vanaf 2007 fractievoorzitter. GroenLinks maakte in dit periode deel uit van een brede coalitie. In 2013 verhuisde ze naar Delden, waar ze medeoprichter was van de nieuwe afdeling Hof van Twente. Janet Duursma studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met nadruk op internationale politieke economie. Ze is afgestudeerd op arbeid-zorgverhoudingen.
 

De bijeenkomst is vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig, maar wel plezierig.

Voor aanmelding of vragen: info@groenlinkskampen.nl